Napadač, 176 cm, 87 kg
Nacionalnost: Argentinac
Datum rođenja: 18.03.1987
Mesto rođenja: Haedo, Buenos Aires (Argentina)
Broj na dresu: 9
Zarate ima 21 godinu, njegova povijest pokazuje da je on veliki potencijal: Bio je jedan od najmlađih vrhunskih strijelaca u Argentini, ima dobru radnu sposobnost na terenu, igra odlično sa obje noge i vrlo je brz. Izvršavat će vrlo važne napade i mi ćemo učiniti da ova kvaliteta igrača donese važan doprinos cijeloj ekipi. Nadam se da će postići što više golova kako bi pomogao Laziu da se bori za mjesto koje zaslužuje u ligi. On je mlad i treba se prilagoditi , ali on ima pravi stav. Meni se čini da je on ima puno volje u sebi da iskaže svoju vrijednost.''Pitanja upućena Zarateu:
- U Engleskoj vam nije išlo baš dobro, s kojim očekivanjima ste došli u Italiju?
''
Vjerujem da je iskustvo koje sam stekao u Engleskoj bilo pozitivno, s obzirom gdje sam sada došao. Sada se nadam da ću u Laziu napraviti isto kao što sam napravio u Argentini.''
-Zašto ste izabrali Lazio?
''
Od svih timova koji su me kontaktirali, nitko nije učinio nešto kao Lazio da bi me doveo. Želio sam doći u Italiju i vrlo sam sretan što sam ovdje.''
-Za mladog napadača nije se lako naviknuti na sve. Da li vam je vaš brat nešto rekao o tome?
''
Zato što je to teško moram se što prije naviknuti, prve utakmice su temelj.''
-Pročitali smo da vas je Boca željela dovesti kao zamjena za Palacia koji je trebao otići u Lazio. Kada ste saznali da vas Lazio želi? Da li mislite da se slični Palaciou po načinu igre?
''
Mi smo slični i istina je da je Palacio trebao doći u Lazio, ali sam sretan da sam taj koji je došao ja.''
-Opišite nam svoje jake strane i nedostatke. Gdje mislite da biste se mogli poboljšati?
''
Ja sam igrač koji voli driblati i iskorištavati svoju brzinu. Volim uvijek ići naprijed. Moram naučiti dodati loptu prvi put u određenim situacijama.''
- Da li ste vi okvirni igrač ili više volite igrati kao drugi napadač?
''
To nije problem, mogu igrati na različitim pozicijama u napadu.''
-Da li već upoznali Dellio Rossija?
''
Nisam.''
-Da li znate Rocchija i Pandeva?
''
Da, znam ih. Siguran sam da ćemo odlično igrati zajedno.''
-Kada se igrali na Svjetskom prvenstvu U20 bili ste među najboljima.
''
Nisam bio u mogućnosti pokazati svoje istinske vrijednosti, ozlijedio sam se na početku turnira, ali sam se oporavio do finala i tada sam zabio odlučujući pogodak.''
-Imate li ideju o ciljevima Lazia? Znate li kakva je razina talijanskog prvenstva?
''
Cilj za bilo kojeg igrača je da se bori za naslov prvaka. Klubovi koji su iznad nas će se također boriti za to. Vidjet ćemo.''
-Zašto ste išli na Katar prije dvije godine?
''
Ovo pitanje mi je bilo postavljeno mnogo puta, sada sam sretan što sam se vratio natjecateljskom prvenstvu i nadam se da ću uspjeti ovdje.''
-Za Lazio su igrali brojni argentinski prvaci. Je li je to odgovornost i za vas?
''
Razumijem da ću uvijek biti suočen s njima , i ja ću se boriti za važne ciljeve kao što su se i oni borili.''
-Da li su vas uspoređivali sa nekim argentinskim igračem iz povijesti?
''
Teško je mene usporediti sa nekim. Sličan sam možda Palaciou. Znam vrlo malo o tome iz prošlosti.''
-Što je kod vas privuklo znatiželju dolaskom u Italiju?
''
Što god igrači željeli igrati ovdje, prvenstvo je jedno od najvećih u svijetu.''
-Crespo je bio najbolji strijelac sa 26 golova, da li vi imate neke ciljeve?
''
Vrlo je teško, ja ću pokušati postići što je više golova moguće kako bih Lazio doveo na vrh tabele.''
-Koji broj na dresu bi željeli?
''
Oduvijek sam imao broj 9, ne znam vidjet ćemo''
-Da li ste ikada igrali sa formacijom sa 3 igrača u napadu?
''
Nemam s tim problema, sa tri igrača u napadu bit ćemo još opasniji.
Tako stvaramo veće šanse. U takvim situacijama volim igrati sa strane.''
-Da li ste ikad igrali protiv Carrizoa? Kakav je on golman?
''
Primijetio sam da mu nikad nisam dao gol. On je jedan od najboljih golmana u svijetu''
-Da li mislite da možete biti pozvani za nacionalni tim sa Laziom?
''
Da, to je jedan od mojih glavnih ciljeva, ali da to postignem moram dosta dobro igrati u Laziju.''
-Da li bi željeli sudjelovati na OI?
''
Da, naravno…''
Lotito:''
Za Italiju i za Lazio je bolje da ne ide'' šali se predsjednik.
-Da li imaš uzor?
''
Kao i svaki Argentinac, obožavam Maradonu. Ali moj uzor je Ronaldo. Za napadača mojih godina on je točka za orijentaciju.''
-Da li ste imali vremena razgledati Rim? Da li ste se sreli sa navijačima? Šta su vam rekli?
''
Navijači su zahtijevali gol protiv Rome. Jedan mi je rekao da će se tetovirati ako postignem gol protiv Rome''
-Znači zabit ćete na derbiju?
''
Zabit ću dva, ne jedan''
-Rekli ste da nemate strah pred ovo prvenstvo, ali da li vas nešto muči pred ovu pustolovinu?
''
Ovo je vrelo taktičko prvenstvo. Dok igraš igrači te dobro čuvaju, moraš se brzo kretati kako bi se našao jedan na jedan sa nekim i tada iskoristio svoje driblinge i brzinu.''
-Tko je po tebi najbolji napadač u Italiji?
''
Kaka…''
Lotito: ''
On će biti napadač ,ne posmatrač. Čini mi se da su mnoga pitanja koja ciljaju prema ovome previše.''
-Da li si ovdje sam ili ima još nekog od tvoje obitelji?
''
Sam sam, obitelj će doći za neko vrijeme''
Na samom kraju konferencije za novinare, Mauro Zarate je odgovorio na nekoliko drugih pitanja.
-Kojoj vrsti igrača pripadate? Koje su vaše karakteristike?
''
Volim igrati napad i uvijek učiniti najbolje za momčad''
-Znate li Rocchija i Pandeva? Kako će te igrati s njima?
''
To ćemo morati vidjeti tijekom priprema''
-Koliko ste golova obećali?
''
Ne znam, ali ću se potruditi da dam što je više moguće''
-Da li biste željeli dati gol protiv Rome?
''
Naravno ''
-Da li biste željeli da ostanete u Laziju duže nekog koliko traje ova posudba?
''
Naravno, došao sam ovdje kako bih ostao. Sviđa mi se ovdje.''