...ja kad sam procitala da je Gekas najbolji strijelac kvalifikacija - bas sam bila prijatno iznenadjena!! Ono, mi "zainteresovani" za njega
Vecina prizeljkuje Grke, a do sada smo igrali 4 utakmice protiv njih - i to sve 4 poraza
ja ih ne prizeljkujem...
i ne samo sto su 4 poraza,vec nam je gol razlika protiv njih uzasna...
Jos odlicnih vijesti...
Majstor zvani - Zvjezdan Misimović Završene su kvalifikacija za odlazak na svjetsko prvenstvo naredne godine u Južnoj Africi, a u analizama igara u kvalifikacijama, našlo se i jedno nama jako dobro poznato ime: Zvjezdan Misimović.
Ugledni fudbalski portal goal.com napravio je listu najboljih deset fudbalera u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo, a reprezentativac Bosne i Hercegovine, virtuoz sredine terena Zvjezdan Misimović, našao se na visokoj drugoj poziciji!
"Izabrati samo jednog igrača iz reprezentacije Bosne i Hercegovine pravi je izazov. Veliki favorit u izboru bi bio i ubitačni Edin Džeko. Njegov napadački učinak je bio fantastičan, ali većina zasluga za dobre igre BiH ide na dušu Džekinog saigrača iz Wolfsburga Zvjezdana Misimovića. Kako diše ovaj nekadašnji igrač Bayerna, tako diše i ekipa za koju igra", hvali goal.com našeg virtuoza.
Miske je iza sebe ostavio igrače poput Xavija ili Wayne Rooneya, dok je ispred njega samo Meksikanac Blanco.
Lista najboljih 10 igrača kvalifikacija
10) Jean Makoun (Kamerun)
9) Landon Donovan (SAD)
8) Essam El Hadary (Egipat)
7) Milan Jovanović (Srbija)
6) Xavi (Spanija)
5) Wayne Rooney (Engleska)
4) Alexis Sanchez (Čile)
3) Luis Fabiano (Brazil)
2) Zvjezdan Misimović (BiH)
1) Cuauhtemoc Blanco (Meksiko)
Pjanić među 10 najvećih europskih talenata
Mladi, 19-godišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić nalazi se među najvećim nadama evropskog fudbala u ovom trenutku, ako je suditi prema analizi UEFA-e.
Svojim je igrama ove sezone u dresu francuskog Lyona i reprezentacije Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić pokazao da je sigurno jedan od najvećih evropskih, pa i svjetskih talenata u ovom trenutku.
U analizi UEFA-e, reprezentativac Bosne i Hercegovine nalazi se na čelu liste igrača, koji bi u narednim sezonama trebali postati vrhunske zvijezde!
"Reprezentativac Bosne i Hercegovine tražio je od Juninha Pernambucana dozvolu da u Lyonu uzme njegov dres sa brojem osam na leđima. Juninho mu je dao blagoslov, a Pjanić je nastavio tamo gdje je Brazilac stao. Pravi playmaker sredine terena, najjače oružje ima u izvođenju slobodnih udaraca i kornera. Pravi maestro sredine terena", opisuje novinar UEFA-e igru mladog Bosanca.
Lista najvećih evropskih fudbalskih talenata u izboru UEFA-e
Holger Badstuber (20 godina, Bayern)
David De Gea (18, Atlético Madrid)
Alan Dzagoev (19, CSKA Moskva)
Eyal Golasa (18, Maccabi Haifa)
Emiliano Insúa (20, Liverpool)
Stevan Jovetić (19, Fiorentina)
İsmail Köybaşı (20, Beşiktaş)
Eliaquim Mangala (18, Standard Liège)
Thomas Müller (20, Bayern)
Miralem Pjanić (19, Olympique Lyonnais)